Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens regionledningscentral får flertalet samtal om höga smällar i Landskrona. Foto: Andre Tajti

Två detonationer vid bostäder i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 22 på söndagskvällen inkom två larm om detonationer i Landskrona. Skador har konstaterats på fasaderna.

Det rör sig om ett flerfamiljshus på Silvergården och en villa på Kolonigatan. Detonationerna skedde med några minuters mellanrum.

Polisen fick flera larm om höga smällar och på plats konstaterades att det fanns skador på fasaderna. Förutom polisen har även ambulans och räddningstjänst larmats till platserna.

– Det är en allvarlig händelse som hände lite senare på kvällen när risken för tredje man är uppenbar med så kraftfulla detonationer, säger Tina Anderberg, polischef i Landskrona.

”Rejäla sprängladdningar”

Ingen person skadades fysiskt, men båda husen fick skador. På Silvergården är entrén till trapphuset skadat och på villan är det ytterdörren och dessutom har fönsterrutor krossats.

Polisen spärrade av på båda platserna och nationella bombskyddet tillkallades. Polisen rubricerar det hela som allmänfarlig ödeläggelse.

– Det var ganska rejäla sprängladdningar och det hördes att de var höga smällar, säger Tina Anderberg.

Kan finnas övervakningsbilder

I nuläget har polisen ingen misstänkt gärningsperson.

– Vi genomför olika förhör och håller på att ta in kameraövervakningsmaterial som eventuellt kan visa något, säger Tina Anderberg.

Har dåden koppling till organiserad brottslighet?

– Det är känt modus att använda sig av den här typen av detonationer i kriminella sammanhang men det är så långt jag kan sträcka mig, säger hon.

Finns ett samband mellan de två detonationerna?

– Jag kan varken säga att det gör det eller inte gör det, men det är klart att man kan tänka sig att de hänga samman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.