Två storbråk på kort tid i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Två storbråk utspelade sig i Helsingborg under fredagseftermiddagen. Ett ägde rum utanför stadsbiblioteket och ett i anslutning till Kubikskolan.

– Händelserna har inget samband som vi kan se i nuläget, säger Richard Lundqvist på polisens ledningscentral.

Klockan 13.35 larmades polis till Stadsparken i Helsingborg efter att ett gäng på tio personer hamnat i slagsmål. Runt 20 minuter senare larmades polisen till ett annat storbråk i Helsingborg men nu i anslutning Kubikskolan.

Det handlade om ett tiotal pojkar, eller unga män, som drabbat samman på båda platserna.

– Utanför Kubikskolan har vi en målsägande, alltså en person som fått motta slag. Patruller och ambulans skickades till platsen och vi har patruller kvar på plats säger Richard Lundqvist.

Bråket utanför stadsbiblioteket

När polisen kom till stadsbiblioteket, där det andra tidigare bråket inträffade, hade ordningsvakter redan gripit en person, ett så kallat envarsgripande som alla personer vid vissa situationer har rätt att göra.

– Det är en pojke, under 18 men över 15 år, som misstänks för våldsamt motstånd och är överlämnad till vårdnadshavare, säger Rickard Lundqvist.

– I övrigt är det lugnt, säger han.

Ingen person ska ha skadats i  sammanband med det bråket uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.