Det blir riktigt vårväder till helgen, säger SVT:s meteorolog Nitzan Cohen. Foto: SVT och TT

Våren är här – upp till 20 grader varmt i helgen

Uppdaterad
Publicerad

I dag upplever stora delar av södra Sverige en ökad optimism över att våren kanske ändå kommer till slut. Enligt meteorolog Nitzan Cohen på SVT kan det bli upp till 20 grader.

Vädret under fredagen är vackert men lite blåsigt och bitvis molnigt. Men redan i morgon lördag så väntas det bli ännu varmare. Enligt meteorologen Nitzan Cohen så kan det då bli mellan 10 och 15 grader varmt.

– Ja, det blir nog fint i morgon lördag, men om vi tittar på söndag och måndag blir det riktigt spännande. Om prognosen står sig så har vi lätt mellan 15 och 20 grader i stora delar av Skåne, Småland och Blekinge, säger han.

– Det beror förstås på hur blåsigt det blir och att det blir tillräckligt molnfritt, men det ser ut att kunna bli riktigt varmt och ordentligt vårväder i hela södra Sverige!

Kusterna kan ha otur med pålandsvind, men det ska inte påverka mer än att det kan bli några grader kallare.

Enda smolket i glädjebägaren för många är att det troligen redan i helgen blir en slags pollenexplosion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.