Vid skidskytte-VM 2008 gjordes 110 000 besök på tävlingarna.

10 000 biljetter till skidskytte-VM i Östersund

Publicerad

Det återstår 110 000 biljetter att sälja innan arrangörerna har nått sitt mål.

För två veckor sedan, 7 mars öppnades biljettförsäljningen till nästa års skidskytte-VM i Östersund. Invånare i Östersund fick börja köpa biljetter några dagar tidigare. Och hittills har försäljningen överträffat arrangörernas förhoppning.

– Vi hoppas på 120 000 besök till skidskytte-VM 2019. Att vi redan första veckan hade 10 000 sålda biljetter och ser att det fortsätter vara ett jämnt flöde av bokningar känns bra, vi ligger helt klart över vår prognos, säger Lisa Engman, marknads- och försäljningsansvarig för skidskytte-VM, i ett pressmeddelande.

Vid VM 2008 gjordes cirka 110 000 besök på tävlingarna. Och 43 procent av besökarna kom från Östersunds kommun. Inför kommande års VM är det många tyskar som varit snabba att boka biljetter.

– Glädjande nog väljer många tyska gäster att boka veckopass. Att de vill stanna en längre period är jättebra för Östersund och Jämtland Härjedalen, säger Lisa Engman.

Men populärast så här långt är den sista helgen på tävlingarna och då framför allt stafettdagen 16 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Inför skidskytte-VM i Östersund

Mer i ämnet