En man avled efter en skidolycka i Vemdalsskalets skidområde under tisdagen. Foto: Marie Selander, Arkiv/SVT

20-åring död i samband med skidolycka i Vemdalen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern avled under tisdagen i samband med en skidolycka i Vemdalsskalet, enligt polisen i Jämtland. Olyckan ska ha skett i anslutning till en av pisterna i Vemdalsskalets skidområde. Mannen är inte hemmahörande i länet och anhöriga är enligt polisen underrättade.

Vännerna tillsammans med Vemdalens skidpatrull ska ha sökt efter 20-åringen i nära två timmar innan han återfanns. Enligt polisen var det en förbipasserande som hittade honom vid klockan 15 på eftermiddagen. Då låg han i ett buskage några meter in i ett skogsparti bredvid en pist.

Oklar dödsorsak

Än så länge är det oklart vad som är dödsorsaken. En stor del av polisens utredning består därför i att kartlägga hur mannens hälsa var innan olyckan. Vilket är en standardåtgärd i arbetet med att fastställa dödsorsaken.

Förhör ska hållas

Utredningen är rubricerad som ”dödsfall utan misstanke om brott” och en annan del av den handlar om att kartlägga hur olyckan gått till. Det görs främst genom förhör med personer som han reste med och med pistörerna som varit inblandade i sökandet.

Skistar som driver liftsystemet i Vemdalen har valt att inte kommentera, utan hänvisar till polisutredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.