Adolf Wiklund invald i skidskyttets HALL OF FAME

Publicerad

Jämten Adolf Wiklund, som är historisk för hela världen då han 1958 vann det allra första VM-guldet över 20 km när VM avgjordes i Saalfelden i Österrike.

I samband med firandet av Svenska skidskytteförbundets 25 årsjubileum nästa lördag den 5 oktober kommer också de nio första medlemmarna i Hall of Fame presenteras.

Wiklund hade sitt arbete vid flygflottiljen på Frösön och tävlande under sin karriär för F4 IF.

Vid VM 1958 körde Wijlund också första sträckan för det svenska stafettlaget, tillsammans med Olle Gunneriusson, Sture Ohlin och Sven Nilsson och laget vann även där även om stafett då var med som en inofficiell tävling. Vid VM:et året därpå i Cormayeur i Italien kom Wiklund tillsammans med Sven Agge och Sture Ohlin tvåa i den då fortfarande inofficiella stafetten. Wiklund deltog även i OS 1960 i Squaw Valley där han placerade sig på en 19:e plats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.