Chefsåklagare Stefan Ekeroth Foto: SVT

Åklagaren: ”Det finns risk att han undanröjer bevis”

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-åring som häktades under måndagen misstänkt för våldtäkt mot barn är belagd med restriktioner. Åklagaren menar att det annars finns risk att han förstör utredningen.

18-åringen greps i fredags efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Under måndagen hölls häktningsförhandlingar vid Östersunds tingsrätt och han häktades. Han misstänks för våldtäkt mot barn, en våldtäkt som ska ha ägt rum på en mindre ort i länet den 7 september.

– Målsägande är en flicka i tonåren, men under 15 år, säger chefsåklagare Stefan Ekeroth till SVT Nyheter Jämtland. De båda har varit bekanta sedan tidigare.

Kan störa utredningen

Han häktades på sannolika skäl misstänkt för brottet. Straffet för våldtäkt mot barn är fängelse i minst 2 år och det finns risk att han försvårar utredningen.

– Han är häktad för att det finns en risk att han kan störa utredningen och belagd med restriktioner av den anledningen, säger Stefan Ekeroth.

Ekeroth vill inte säga vilka bevis det finns mot 18-åringen i nuläget. Åtal ska vara väckt senast den 8 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.