Foto: Anders Wiklund/TT

Misstänkta våldtäkten i Östjämtland – beslut om åtal nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man sitter fortfarande häktad misstänkt för en våldtäkt som ska ha ägt rum på en ort i östra Jämtland för en dryg vecka sedan. Åklagare David Kahl väntar just nu på teknisk bevisning innan han kan fatta beslut om ett eventuellt åtal.

Det var helgen 16-17 juli som våldtäkten ska ha ägt rum. Två män, 19 och 25 år gamla, anhölls tidigt för brotten. Den yngre har sedan dess släppts på fri fot, men misstankarna mot honom kvarstår.

Åklagare David Kahl berättar nu att en teknisk utredning har gjorts där man försökt säkerställa dna-spår både från målsägaren och misstänkt. Man har även genomfört en så kallad it-teknisk utredning på mobiltelefoner och datorer som tillhör de misstänkta.

– Men mer detaljer om gärningen och relationen mellan misstänkt och målsägande vill jag inte gå in på, säger David Kahl.

Åtal senast i mitten av nästa vecka

Senast 3 augusti måste åklagaren ha väckt åtal i ärendet. David Kahl meddelar att han kommer att fatta eventuellt beslut om det så snart han fått svar på de tekniska utredningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.