Marcus Allbäck, trea från vänster i övre raden, var självklart i blickfånget när Järpen med Allbäck på topp slog Dvärsätt med 3-0 i division 4-derbyt. Men några mål från dem gamle landslagshjälten blev det inte. Foto: Mats Lind

Allbäck gjorde comeback – i Järpens IF

Uppdaterad
Publicerad

Det var inget snack om vem det tittades mest på i division 4-derbyt mellan Järpen och Dvärsätt på onsdagskvällen. Marcus Allbäck, den förre målkungen i Blågult, spelade på topp i Järpens blå tröja.

Med totalt 49 mål på 74 A-landskamper är Marcus Allbäck, 45, en av Sveriges allra främsta målskyttar i det svenska fotbollslandslagets historia.

Sedan han lade skorna på hyllan för tio år sedan har han bland annat varit players manager i Blågult under Erik Hamréns tid som förbundskapten.

Men suget efter fotbollen finns uppenbarligen kvar – och under onsdagskvällen drog ”Mackan” alltså på sig Järpens IFs blå tröja för att finnas med i startelvan inför det heta division 4-derbyt mot Dvärsätts BK.

Matchen slutade 3-0.

Skulle spela derbyt

Det var i våras som Järpens IF kunde meddela att klubben värvat Allbäck.  ”Marcus Allbäck kommer ansluta till truppen under våren och vara ett stöd för våra ledare och spelare i den satsning och utveckling som pågår i Järpens IF”, lydde det i pressmeddelandet som gick ut i slutet av april.

Det var redan från början bestämt att Allbäck skulle spela hemmamatchen mot Dvärsätt.

Välgörenhet

I samband med matchen hölls nämligen också ett välgörenhetsarrangemang med fokus på integration. Marcus Allbäck är sedan tidigare engagerad i stiftelsen Sverige United som arbetar med mångfald, integration och fotboll.

Och visst blev det seger för de blå i derbyt, men inte i första hand tack vare Allbäck. Den gamle landslagsikonen fick lämna planen mållös i comebacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.