Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Lukas Johansson/SVT

Anders Finnstedt, 71, klipper gräset på Mittuniversitet i Östersund med hästar

Uppdaterad
Publicerad

Förbipasserande kring campus i Östersund stannar upp när de får syn på Anders Finnstedt, 71 år. Det är hans speciella sätt att klippa gräs som får människor att stanna, fota och ibland också klappa hans nordsvenska brukshästar.

I nästan femton år har Anders Finnstedt tagit sina hästar och sin ”gräsklippare” till campus i Östersund för att klippa gräs.

– Jag brinner för att jobba med hästar, berättar han.

Men det är inte bara en spännande och tyst uppsyn till de förbipasserande. Anders berättar också att hans klippmetod gör gräsmattan gott jämfört med en ”vanlig” gräsklippare.

Knyta an till artilleriet

Jerker Häggström, vd på det bolag som sköter om fastigheterna på Campus, säger att man i runt 15 år låtit Anders Finnstedt klippa gräset på området för att skapa en gemytlig atmosfär. En stor del handlar om att knyta an till det gamla artilleriet och de hästar som fanns på platsen då.

I klippet: Se Anders Finnstedt åka runt på sin variant av åkgräsklippare: ”Det här är enklare”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.