Bråket skedde bland annat på Samuel Permans gata vid gamla Tingshuset. Foto: Lena Samuelson/SVT

Anhållna för mordförsök och grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer är anhållna efter ett stort bråk i centrala Östersund i går kväll.

Fem personer har anhållits av åklagare efter ett stort bråk vid Kyrkparken och gamla Tingshuset i centrala Östersund i går kväll.

Larmet kom vid 18-tiden och polis kallades till platsen. Vid misshandeln ska tillhyggen ha använts och några av de inblandande har fått uppsöka vård för sina skador.

Stöket i Östersunds centrum 2019

Sannolika skäl

Vid bråket mellan de två gängen har två personer misshandlats och två blivit utsatt för mordförsök. Två av de misstänkta är anhållna på sannolika skäl för försök till mord, en för grov misshandel och två för misshandel.  Samtliga är i 20 till 25-årsåldern och flera av dem kända av polis och åklagare sedan tidigare.

Åklagare leder utredningen

Polisen är förtegen om vad som hände i centrum i går kväll.

– Det här är åklagarlett och en åklagare kommer att få det här ärendet under förmiddagen, säger Mikael Lundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i länet.

I ett pressmeddelande skriver åklagarmyndigheten att det inte går att utesluta att det kan finnas kopplingar till andra ärenden som utreds.

Nu förhörs vittnen och misstänkta och teknisk bevisning säkras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stöket i Östersunds centrum 2019

Mer i ämnet