Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Warg i Östersund är en av de 65 kvinnorna i Jämtlands län som hittills behandlats med medoden VAE, då cellförändringar sugs bort ur bröstet. Foto: Björn B Schäfer/ SVT

Anna i Östersund behandlades med nya metoden mot knöl i bröstet: ”Jag gick och tränade efter ingreppet”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Warg i Östersund är en av de 65 kvinnorna i Jämtlands län som hittills behandlats med medoden VAE, då cellförändringar sugs bort ur bröstet. Metoden innebär att patienten slipper genomgå en operation med narkos och få ett ärr på bröstet.

– Det känns bra att man inte behövde ta mer av bröstet.

Anna Warg hade en cysta i bröstet som var öm och obehaglig, och det visade sig att den innehöll cellförändringar som behövde tas bort Anna Warg, som själv är kirurg, ställde in sig på ett kirurgiskt ingrepp.

– Men när Tryggve Eriksson föreslog VAE så kände jag mig väldigt trygg med det. Det blev lokalbedövning och det gick väldigt bra, säger hon.

Hör Anna Warg om hur det var att ta bort cellförändringen med VAE-metoden i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.