Arbetet inlett för ny tåghållplats i Nälden

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan har Trafikverket börjat röja träd från en tomt i Nälden, för att senare kunna anlägga en perrong för persontåg. Projektet är beräknat att kosta runt 35 miljoner kronor.

Det är över 20 år sedan det gick att resa med tåg till Nälden. Men i veckan har Trafikverket börjat förbereda för att kunna bygga en ny tåghållplats mitt i samhället. Intill perrongen kommer även en parkering för 18 bilar att anläggas. En förhoppning är att underlätta för arbetspendling till och från orten.

– Det kommer att kosta runt 35 miljoner kronor och är samfinansierat med Krokoms kommun, regionen och EU, säger Peter Renlund som är Trafikverkets projektledare.

Perrongen byggs intill järnvägsöverfarten mitt i Nälden.

– Tillsammans med lokalbefolkningen så har vi hittat ett läge som fungerar både rent tekniskt och som är det bästa för orten, säger Peter Renlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.