Arbetsmiljön på Östersunds sjukhus ska granskas av Arbetsmiljöverket. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Arbetsmiljöverket granskar Östersunds sjukhus

Publicerad

Arbetsmiljöverket ska granska arbetsmiljön på Östersunds sjukhus. Granskningen ingår i en stor granskning av landets akutsjukhus och ska genomföras med början 1 december.

Under flera år har det kommit larmrapporter om arbetsmiljön på Östersunds sjukhus. Men situationen är liknande på många håll i landet.

När det gäller Östersunds sjukhus så finns det just nu fyra anmälningar från skyddsombud på sjukhuset hos Arbetsmiljöverket. Det gäller brister i arbetsmiljön, brister i rekrytering och bemanningsläget.

– Vi kommer att titta främst på den organisatoriska arbetsmiljön, att det finns tid för återhämtning, hur hög arbetsbelastningen är och om det finns balans mellan krav och resurser. Det säger Malin Cato, som är projektledare på Arbetsmiljöverket till SVT Nyheter Jämtland.

– Arbetsgivaren har ju ansvaret för arbetsmiljön, säger hon.

När inspektionerna kommer att ske på Östersunds sjukhus är ännu inte beslutat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Situationen på Östersunds sjukhus

Mer i ämnet