Åre kommun satsar på Storlien – vill göra orten mer attraktiv för turister

Uppdaterad
Publicerad

Med stöd från Region Jämtland Härjedalen och Europeiska regionala utvecklingsfonden genomför Åre kommun nu projektet Gränslös utveckling i Storlien. I förlängningen ska det göra orten mer attraktiv som turistdestination.

– Företagen i Storlien har drabbats hårt av pandemin och behoven av omställning, utveckling och insatser för återhämtning är stora både för företagen och för byn Storlien, säger Johan Bürger Hyllienmark näringslivschef Åre kommun.

Ska utveckla spår och leder

– Genom projektet ska företagen bland annat påbörja en digital och grön omställning som grundar för Storliens långsiktiga hållbarhet – och möjligheter att stå emot kommande kriser och utmaningar, säger Johan Bürger Hyllienmark.

Samarbetar med Norge

Man kommer också att stärka samarbetet med Meråker, som ligger några mil från gränsen.

– Det är ett spännande projekt och det är viktigt för näringslivet att knyta ihop Storlien med Meråker, säger Ole Fredrik Haarsaker företagarföreningen Meråker.

”Det finns mycket att utveckla” – hör Åre kommuns näringslivschef om satsningen i Storlien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.