Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sveriges enda arresttrailer har stått på Vemdalsskalet under helgen. Polisen har sparat många restimmar på att kunna omhänderta överförfriskade besökare direkt på plats under helgens säsongsavslutning. Foto: Maria Broberg/SVT

Säsongsavslutning Vemdalen – arresttrailer minskade transporter till Sveg

Uppdaterad
Publicerad

Det är Sveriges enda arresttrailer i sitt slag som har stått vid Vemdalsskalet under helgens säsongsavslutning. Några av de utklädda och festglada skidåkare som har besökt säsongsavslutningen har tyvärr också behövt besöka arresttrailern då de blivit överförfriskade.

Under ungefär ett och halvt år har polisen haft trailern som en nationell resurs. Den används vanligen på festivaler och liknande tillställningar. 

– Det är konkurrens om den. Det är ju fler än jag som vill ha den här så jag är jätteglad över att vi kunde få den till säsongsavslutningen, säger Svegs polischef Christer Florin.

Välanvänd arresttrailer

Under helgen har flera personer tagits in för att nyktra till.

– Det har ju varit afterski fredag och lördag och nattklubb. Så det är ju berusning stora delar av dygnet den här helgen.

Blir överförfriskade redan på afterskin

När Christer Florin strax efter 21 på lördag kväll mötte upp SVT vid trailern så satt redan några i arresten efter att ha blivit överförfriskade på lördagens afterski. När man får lämna arresten bedömer de två arrestvakterna som är på plats.

– Det görs alltid en individuell löpande prövning på hur länge man ska vara kvar i en arrest när man är omhändertagen för fylleri och den görs av arrestvakterna.

Har ej varit synlig på festområdet

Trailern har stått parkerat i Vargen vid campingen under helgen, en bit bort från festområdet.

– Det tycker jag är att föredra, säger Christer Florin.

Facit efter helgen blev 15 omhändertagna totalt på tre dagar, varav 14 på grund av berusning. Arresttrailern har därmed gjort stor nytta, konstaterar Christer Florin.

Hör Christer Florin berätta om fördelarna med att ha haft arresttrailern på plats under helgen i klippet ovan.

Arresttrailern

16 meter lång

4,5 meter bred när den är utfälld

4 celler

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.