Patrik Klüft Foto: Maja Suslin/TT

ÖIK försöker fördela istiderna jämnt

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Klüft är utvecklingsansvarig i ÖIK. Enligt honom skulle de behöva en isyta till i Östersund eftersom det är så många som slåss om istiderna. Samtidigt pekar han på att de försöker göra en så jämn fördelning som möjligt.

– Alla lag vill ha mera istider. Problemet är att vi har så lite isyta, samtidigt som vi har många aktiva spelare. Vi är 600 aktiva, säger Patrik Klüft.

Han anser inte att tjejerna fått sämre förutsättningar. Bland annat pekar han på att det är många lag som får träna på bandyplanen och att det inte bara är tjejerna som får dåliga tider.

”Begränsat med isyta”

– Så ser det tyvärr ut eftersom vi har så begränsat med isyta, säger han.z

I höstas var det endast sex tjejer som spelade. Då var det, enligt honom, svårt att motivera att tjejerna skulle ha tre istider i veckan eftersom det samtidigt finns andra lag som har betydligt fler spelare och som också vill ha mycket istider.

För att ändå kunna ge tjejerna möjlighet att träna inledde ÖIK då ett samarbete med Brunflo.

Försökte träna med Brunflo

– Då skulle vi få en större grupp tjejer som kunde träna tillsammans.

Tanken var då att Brunflos tjejer skulle komma och träna i stan en gång i veckan och att ÖIK:s tjejer skulle till Brunflo en gång i veckan.

– Men det samarbetet fungerade inte. Vi åkte inte till dom, så då rann det ut i sanden, säger Patrik Klüft.

Få aktiva tjejer

I dagsläget har ÖIK alltså ungefär 600 aktiva spelare. Av dom är 17 tjejer.

* Hur ska ni göra för att locka flera tjejer att spela hockey?

– Ja, en start är ju att visa att vi verkligen finns, säger Patrik Klüft.

I somras hade ÖIK en hockeycamp för tjejer och det konceptet kommer de att utveckla till nästa sommar. I augusti kommer de ha ett särskilt hockeyläger för tjejer med bland annat den före detta landslagsspelaren Danijela Rundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.