Avstängde chefen i Härjedalen åter i tjänst

Uppdaterad
Publicerad

Den chef i Härjedalens kommun som varit avstängd från sitt arbete får börja jobba igen. Utredning och arbetsrättsliga åtgärder har vidtagits.

Under onsdagen kom besked att den högt uppsatte chef som togs ur tjänst i april har fått börja arbeta igen.

– Den avstängda chefen har begått ett misstag, i en incident som var menad som ett skämt men som inte är förenligt med kommunens värdegrund. Detta är chefen mycket väl medveten om och ångerfull kring, säger kommunchef Gunnel Gyllander.

Det är kommunchef Gunnel Gyllander och samhällsutvecklingsutskottets ordförande som fattat beslutet och gjort bedömningen att chefen kan återgå i tjänst. Arbetsrättsliga åtgärder har vidtagits, dessutom ska åtgärder genomföras på arbetsplatsen.

Det var i februari som det som kommunen beskrivit som en ”allvarlig incident” skedde mellan chefen och en annan person i en av kommunens lokaler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.