En båtolycka har inträffat på Revsundssjön utanför Ammerön. Foto: SVT Grafik

Båtolycka utanför Ammerön – försvunnen man söks

Uppdaterad
Publicerad

En båtolycka inträffade på Revsundssjön utanför Ammerön under fredagen. Räddningstjänsten inledde en stor sökinsats efter en man som saknas. Vid åttatiden på kvällen tog polisen över söket.

En mindre båt med flera personer ombord sjönk på Revsundssjön i Bräcke kommun under fredagen och en person saknas. SOS Alarm fick larm om olyckan klockan 15.40. Efter det åkte räddningstjänsterna i Gällö och Bräcke, ambulans, ambulanshelikoper och polis ut till platsen.

Vid femtiden på eftermiddagen påbörjades dykningar för att leta efter den försvunne mannen.

 – Vi är framme och letar både i vattnet och på land efter den saknade personen, sade Martin Jonsson inre befäl hos Räddningstjänsten Jämtland till SVT då.

– De tre övriga lyckades simma i land och ska nu i första hand få värma sig.

Vid åttatiden på kvällen avslutade räddningstjänsten sin insats på platsen. Den saknade personen har ännu inte återfunnits. Ärendet lämnas nu över till polisen, som påbörjar sitt eget eftersök efter personen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.