Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ebbe Deraas, försvarskoordinator i Tröndelag berättar i inslaget om vikten av samarbete mellan små och mellanstora verksamheter som kan leverera till både civila och militära kunder. Foto: Eva Danielsson/SVT

Beredskapen över gränsen i fokus på konferens i Storlien

Uppdaterad
Publicerad

Koferensen Leverens och Försvar som pågår i Storlien syftar till att samköra beredskapen mellan näringsliv och offentliga aktörer. Konferensen pågår under tisdagen och onsdagen har lockat representanter från bland annat Sverige och Norge.

– Ser man till näringslivet i Jämtland/ Härjedalen och Tröndelag så finns väldigt få stora rena försvarsindustrier. Men det är väldigt många små och mellanstora verksamheter som jobbar med ”dual purpose” säger Ebbe Deraas Försvarskoordinator Tröndelag.

Dual purpose syftar till verksamheter som kan leverera både till en civil marknat och till försvaret. Han menar att konferensen är viktig för att ena dessa små och mellanstora aktörer så att de blir starkare tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.