Nära 13 000 kronor i beslagtagna kontanter som förvarades inlåsta i ett säkerhetsskåp på polisstationen i Östersund har blivit stulna. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Nära 13 000 kronor i beslagtagna kontanter stals från polisens säkerhetsskåp

Uppdaterad
Publicerad

Nära 13 000 kronor i beslagtagna kontanter försvann ur polisens säkerhetsskåp inne på polisstationen i Östersund. Det hela anmäldes som stöld.

Nu läggs förundersökningen kring det hela ner utan att händelseförloppet kunnat klargöras och någon misstänkt kunnat identifieras.

Det framgår av en underrättelse från åklagarkammaren. Beslutet att lägga ner undersökningen motiveras av att det inte finns någon utsikt att kunna komma längre i utredningen.

”Vidtagna åtgärder har inte lett till att någon kan misstänkas för brottet. Ytterligare utredning kan inte antas ändra på det.” skriver överåklagare Anders Jakobsson, som haft ansvaret för undersökningen.

Det rör sig om 12 940 kronor i svenska sedlar som tagits i beslag och som förvarats i ett låst säkerhetsskåp inne i ett låst utrymme på polishuset i Östersund. Det var i slutet av september i år som en anställd upptäckte att beslaget saknades. Pengarna fanns fortfarande i förvar 30 december ifjol.

En anmälan om stöld upprättades men nu läggs alltså förundersökningen ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.