”Vi har en stor byggdskuld, därför har vi valt att satsa pengar på att bygga nya förskolor” säger Mari Eriksson (C) ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Åre kommun. Foto: SVT

Besparingar väntar inom barnomsorgen i Åre – ger större barngrupper

Uppdaterad
Publicerad

Det är stor inflyttning till Åre kommun och många barnfamiljer så kommunen satsar miljoner på kommunala verksamheter. För några år sedan byggdes en ny förskola i Undersåker, om några veckor invigs den nya förskolan i Mörsil och ytterligare förskola ska byggas i Duved.

Men samtidigt måste det göras besparingar inom Barn- och utbildningsnämnden. För att kunna göra den här satsningen på lokaler så kommer barngrupperna att bli större.

– Om vi inte hade dragit ner på bemanningen i förskolan, så var förslaget att lägga ner förskolorna i Storlien och Månsåsen, skolan i Kall och flytta högstadiet från Hallen till Mörsil. Och det är inte aktuellt, säger Mari Eriksson (C) ordförande barn- och utbildningsnämnden.

Hör mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.