”Vi har jobbat förebyggande inför den här sommaren”, säger Viktor Gustavsson som är polis i Åre. I klippet berättar han hur många stölder som registrerats hittills under sommaren. Foto: SVT

Betydligt färre cykelstölder i Åre i sommar efter polisens förebyggande åtgärder

Uppdaterad
Publicerad

Förra sommaren stals cyklar för hundratusentals kronor i Åre. Men den här sommar är det betydligt färre som blivit av med sin cykel tack vare polisens arbete i backarna och i byn.

Polisen har jobbat med brottsförebyggande arbete den här sommar i Åre. Bland annat har områdespoliserna pratat med näringsidkare och allmänheten. Man har också satt upp affischer runt om i byn om vad man ska tänka på när man parkerar sin cykel:

– Vi har cirkulerat både på cykel i backarna och i byn. Vi har stått på Åre torg och informerat angående cykelstölder. Vi har också åkt runt i polisbilarna och varit synliga, säger Viktor Gustavsson polis Åre.

I klippet hör du mer om resultatet av polisens arbete och hur många stölder som hittills registrerats jämfört med förra sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.