Jon Henrik Fjällgren Foto: CHarlotte Pettersson/SVT

Blir det tredje gången gillt?

Uppdaterad
Publicerad

Det här är tredje gången Jon Henrik medverkar i Melodifestivalen och det var också tredje gången han gick direkt till final.

2015 tävlade han med ”Jag är fri” och kom tvåa i finalen, vann gjorde Måns Zelmerlöv. 2017 tävlade Jon Henrik och Aninia med ”En värld full av strider” och de kom trea i finalen.

Årets bidrag ”Norrsken” har skrivits av Fredrik Kempe, David Kreuger, Niklas Carson Mattsson och Jon Henrik Fjällgren.

Mamma och pappa på plats

På plats under deltävlingen i Leksand fanns också Jon Henriks föräldrar, Ulla och Jan Fjällgren.

Sameradions och Oddasats utsända frågade innan sändningen om dom trodde att Jon Henrik skulle gå vidare till finalen i Friends arena.

– Jag skulle bli förvånad om han inte kommer dit, sa pappa Jan.

Kusiner körade

Jon Henrik, som kommer från Mittådalen, hade också stöd av körsångare med rötter i Härjedalen, kusinerna Jeanette Olsson och Anna Engh.

Deras föräldrar är från Lillhärdal. Jeanette har körat i Melodifestivalen flera gånger tidigare, bland annat bakom Sanna Nielsen och Måns Zelmerlöv.

Ska fira med flickvännen

Det var Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund som gick direkt till finalen i Friends arena den 9 mars. 

Innan Jon Henrik lämnade Tegera Arena i Leksand berättade han för SVT:s utsände att han skulle hem till hotellet och kolla inspelningen från sändningen.

– Men först ska jag fira lite med vänner och bekanta och flickvännen ...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.