Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bräcke kommun har kommit igång med att riva kommunala fastigheter. Daniel Nilsson, projektledare Bräcke kommun berättar om vad planen är framåt. Foto: Dzintra Dumbre/SVT

Startskott för rivning av kommunala fastigheter i Bräcke

Uppdaterad
Publicerad

Först ut att rivas blev den gamla tandläkarvillan i Bräcke på Norrlandsgatan 21. En handfull byggnader däribland skolor och en sporthall står på tur för rivstart under hösten.

Under augusti månad rivs den första av ett flertal kommunala fastigheter i kommunen av Bräcke kommun. Norrlandsgatan 21 som är under pågående rivning kan bli en helikopterplatta för att underlätta för sjukvården.

– Vi för en diskussion med regionen angående en eventuell helikopterplatta, säger Daniel Nilsson, projektledare

I fjol fick kommunen 100 miljoner kronor i statligt bidrag för att rädda kommunens ekonomi. En del av pengarna användas nu för att riva fastigheterna, men hur mycket av pengarna som man ska satsa är oklart.

– Jag har inte de siffrorna, säger Daniel Nilsson.

Nya fastigheter kan tillkomma

Näst på tur för rivning är Röda skolan och Kvarnvägen 7 i Kälarne, tätt följt av gamla högstadiet och simhallen i Bräcke. När Hantverksgatan 21, ett flerbostadshus med 28 lägenheter i centrala Bräcke, ska rivas är oklart.

– Furugränd 6 i Bräcke har adderats till rivningslistan och möjligheten finns att fler fastigheter kan tillkomma, säger Daniel Nilsson.

Hör Daniel Nilsson berätta mer om platserna som ska rivas finns i videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.