Här brinner resterna av byggnaden på I 5:s gamla övningsområde i Östersund Foto: SVT

Klubblokal i Östersund totalförstörd

Uppdaterad
Publicerad

En brand utbröt i en klubblokal på gamla I5-området, i Östersund tidigt på tisdagsmorgon.

Larmet kom vid klockan 05.15.  När räddningstjänsten kom till platsen visade det sig vara en mindre förrådsbyggnad på gamla I 5-området som börjat brinna.

Byggnaden, som ägs av Östersundshem, hade vid 07-tiden brunnit ned till grunden.

– Det var övertänt när vi kom, säger Leif Ekström, styrkeledare.

Räddningstjänst från Krokom och Östersund har arbetat med släckningen.

Röken spred sig till Lugnvik

Byggnaden har tidigare hyrts av en Enduro-förening som klubblokal. Ingen person ska ha befunnit sig i lokalen. Det uppstod ingen spridningsrisk till någon annan fastighet. Nu fanns det möbler i lokalen.

Röken från branden spred sig till Lugnvik så senare under morgonen ringde boende där och larmade om att det luktade rök i ett trapphus, men det visade sig vara rök från branden i lokalen I5-skogen.

Leif Ekström, styrkeledare vid räddningstjänsten i Östersund. Foto: SVT

Polispatrull har varit på plats, men har i nuläget inte inlett någon förundersökning.

– Det är inte uppenbart att det ligger något brott bakom branden, men det är svårt att säga. Därför inväntar vi vad räddningstjänsten gör för bedömning, säger Bengt Lövros, som är förundersökningsledare vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.