Fyra styrkor bekämpade branden. Foto: Räddningstjänsten Jämtland

Brand i Svenstavik – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

De lägenhetsbränder som härjat i en fastighet i Svenstavik i Jämtland är nu under kontroll. Men mycket arbete återstår för räddningstjänsten.

– Vi kommer att vara kvar under natten, säger Kristina Henriksson, inre befäl vid räddningstjänsten Jämtland.

Larmet kom strax innan klockan åtta på söndagskvällen om att det börjat brinna kraftigt i en lägenhet. Räddningstjänst, polis, ambulans och ambulanshelikopter kallades till platsen.

Branden spred sig till ytterligare en lägenhet och till taket på huset. Vid 23-tiden meddelade räddningstjänsten att branden är under kontroll.

-Nu börjar arbetet med att lyfta av plåten i taket och se till att släcka glödbränder, säger Kristina Henriksson.

Totalt finns det tolv lägenheter i huset och boende har evakuerats. Svenska kyrkan har öppnat sina lokaler i närheten för de drabbade och även kommunen bistår med hjälp. De boende kommer inte att kunna återvända till flerfamiljshuset under natten.

”Ser totalförstörda ut”

– Av de bilder jag sett på de två drabbade lägenheterna ser de totalförstörda ut, men det återstår att se, säger Kristina Henriksson.

Enligt SOS Alarm har en person fått föras till sjukhus med oklart skadeläge.

Rökdykare fick vid evakueringen kontrollera att alla kommit ut ur flerfamiljshuset. Räddningstjänsten väntas trappa ner sitt arbete under natten men kommer att ha kvar bemanning på plats till måndagsmorgonen.

Det är oklart hur branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.