Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under natten startade en brand i värdshuset Gyllene bocken i Ljusnedal, Härjedalen. Delar av byggnaden gick inte att rädda men huvudbyggnaden uppges ha klarat sig. Foto: Maria Broberg/SVT

Brand i värdshus i Ljusnedal – räddningsledaren: ”Köket och puben har klarat sig”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot torsdagen arbetade räddningstjänsten med att bekämpa en brand i ett värdshus i Ljusnedal. Delar av värdshuset har totalförstörts, och på lördagen tog det återigen fart i brandresterna.

Det var just före midnatt, natten mot torsdag som räddningstjänsten larmades om branden. Det brann i fasaden och under natten spred sig branden till byggnadens konstruktion.

På plats arbetade cirka 30 brandmän från Sverige och Norge. Henrik Brandén var räddningsledare för insatsen:

– Det som har brunnit upp är själva restaurangdelen, köket och puben har klarat sig, säger han.

Efter att delar av byggnaden rivits kunde räddningstjänsten få kontroll över branden och vid femtiden på torsdag morgon avslutades den aktiva insatsen. Delar av värdshuset har totalförstörts men huvudbyggnaden bedöms som intakt.

Elden tog sig på nytt

Under torsdag morgon var räddningstjänsten från Funäsdalen på plats för efterbevakning.

Enligt polisens uppgifter har ingen person skadats vid branden. För att kunna starta en utredning om vad som var brandorsaken han polisen upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, men ingen person är misstänkt i nuläget.

På lördag vid lunchtid började det ryka och pyra igen i brandresterna, vilket ledde till förnyat släckningsarbete.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.