Helikoptrar vattenbombar branden i Pålgård Foto: SVT

Branden i Pålgård fortfarande utom kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Skogsbranden i Pålgård utanför Hammarstrand i Ragunda kommun är fortfarande utom kontroll. Fem räddningsstyrkor, hemvärnet och tre helikoptrar arbetar med att bekämpa branden.

Tidigt under måndagsmorgonen beslutades om evakuering av fyra fastigheter i närheten av branden och några personer fick lämna sina hem. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB har ocskå en resurscontainer på plats med extra material.

Räddningstjänsten har hjälp från ortsbefolkningen med vatten och service till brandmännen. Även hemvärnet är på plats med en 20-tal personer och flera räddningsstyrkor från Västernorrland bistår i släckningsarbetet.

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

– Branden i Näset kan vi nu lämna över till skogsägarna. Situation i Pålgård är en helt annan. Där har vi inte kontroll på elden, säger räddningsledaren Leif Ekström.

Senare under eftermiddagen hoppas Leif Ekström kunna få en mera exakt bild över hur stor spridning branden har, men uppskattningsvis rör det sig om 4 kvadratkilometer.

Hör mer om läget och se bilder från räddningsarbetet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

Mer i ämnet