I Vemdalsområdet driver krögaren Peter Dahlbäck flera restauranger. Han bekräftar svårigheterna med att hitta både personal och boende till personalen.
– Det har varit tufft att hitta personal. Det handlar om att hitta servispersonal som är utbildad, och kök såklart, men vi lyckades få ihop ett kök- och servisgäng precis på slutet innan vi öppnade.
Det behöver byggas mer
Nästan ännu mer hopplöst var det att hitta boende till personalen.
– Jag hade tur som skrev avtal redan i maj med mina boenden, men de som varit sent ut har haft det jättetufft och det behöver vi faktiskt göra något åt till kommande säsonger, säger Peter Dahlbäck.
Han tror inte att det är så många stugägare som är sugna på att hyra ut sina stugor till personal.
– Lösningen är så klart att bygga mer, det är den enda lösningen som finns egentligen. Det måste finnas små boenden till vår personal.
Hör mer i klippet ovan om vilka utmaningar Skistar ser.