När Strömsundsbron byggdes var den först av sitt slag. Flera kopior finns numera runt om i världen. Foto: SVT Jämtland, arkiv

Bron i Strömsund stängs hela helger

Uppdaterad
Publicerad

Strömsundsbron kommer att vara avstängd vissa helger framöver. Med början 6 augusti kommer trafiken att styras om över Ulriksfors och det är i dag oklart hur många helger som bron måste stängas.

I två år har förberedande insatser gjorts på bron och nu går arbetet in i den fas där snedkablarna som håller bron uppe, ska bytas ut. 2023 ska bron vara helt öppen igen.

Under hela renoveringen kommer ett körfält att vara öppet under de tider bron inte är helt avstängd. Då styrs trafiken genom trafikljus och lotsbilar.

Den första helt stängda helgen är således nu schemalagd och avstängningarna under helger återkommer under de närmaste två åren även om man i dag inte exakt kan säga vilka helger som blir aktuella.

Trafikverket öppnar en gratis sms-tjänst som fortlöpande informerar om underhållsarbetet och när bron är helt stängd. För att ta del av tjänsten skicka texten ”Broinfo” till 71350. Även på Trafikverkets hemsida finns informationen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer