Mannen är släppt ur häktet, men fortfarande misstänkt. Enligt åklagaren släpps han bland annat för att han inte kan påverka utredningen. Foto: SVT Grafik/TT

Brottsmisstänkt polis släppt ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den polisman, verksam i Jämtland, som suttit häktad misstänkt för grov kvinnofridskränkning har släppts ur häktet. Misstankarna mot mannen kvarstår däremot, berättar åklagaren.

Polismannen greps lördagen den 8 augusti och har därefter suttit häktad. Han misstänks för grov kvinnofridskränkning och brottet ska ha begåtts mellan februari 2019 fram tills mannen greps.

Den misstänkte polisen har nu släppts ur häktet.

– Förundersökningen pågår fortfarande, men han är inte häktad. Personen är fortfarande misstänkt och vi är nästan klara med utredningen, men det är oklart var det slutar, säger Lena Kastlund, åklagare på särskilda åklagarkammaren.

”Kan inte påverka utredningen”

Varför släpps han?

– Bland annat för att han inte kan påverka utredningen, mer vill jag inte gå in på.

Lena Kastlund vill inte heller berätta om hon tänker väcka åtal i frågan eller inte, men hon menar också att det kan ta olika vägar.

– Grov kvinnofridskränkning omfattar flera brott, men det kan bli åtal för enskilda brott om det nu blir ett åtal, säger hon.

Mannens försvarsadvokat, Linda Arnqvist, säger att den misstänkte polisen förnekar brott helt och hållet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer