Foto: SVT

Bucht mötte länets kommunalråd

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen var landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) på besök i länet, bland annat i Hammarstrand där han hade lunchmöte med flera av länets kommunalråd.

Landsbygdsministern Sven-Erik Bucht (S) är ute på sin Sverige-turné och på fredagen besökta han Jämtlands län, närmare bestämt Stugun, Hammarstrand och Kälarne. I Hammarstrand mötte han upp flera av länets kommunalråd för ett lunchmöte.

– Vi har diskuterat allt ifrån infrastrukturfrågor till företagens situation, hur hjälper vi till att lyfta skogsföretagandet som är så viktigt för Jämtlands län, säger Jonas Andersson (S) kommunalråd i Ragunda kommun.

Sämre tillväxt i Jämtlands län

I en ny rapport från OECD konstaterar man att Jämtlands län har sedan den ekonomiska krisen 2008 haft en sämre tillväxt än de övriga tre nordligaste länen. Men lösningen för landsbygden finns enligt Bucht, den finns i de 75 förslags som landsbygdskommittén presenterade i början av året.

–  Vi har inte haft någon samlad landsbygdspolitik någonsin i Sverige, nu för första gången har vi fått  en parlamentarisk kommitté som kommer med ett samlat förslag där man till och med är överens om 74 av de 75 förslagen, det är historiskt, säger Sven-Erik Bucht (S) landsbygdsminister.

Vill se propositioner i höst

Att lösningen för landsbygdens överlevnad och utveckling finns de 75 förlagen håller Jonas Andersson (S) med om.

– Jag hoppas verkligen att de 75 punkterna genomförs och jag ser fram emot att se propositioner redan i höst av ministern där han lägger fram några av förslagen så att han garanterar att de verkställs, säger Jonas Andersson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.