Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Stor förödelse” – se den rasade padelhallen i Torvalla och hör om räddningstjänstens arbete på platsen. Foto: Lena Samuelsson/SVT

Padelhall har rasat ihop i Torvalla

Uppdaterad
Publicerad

En padelhall har rasat i Torvalla utanför Östersund.

– Hallen är totalt ihoprasad. Det är bara på en gavel som det står lite väggar, säger Mikael Lundberg vakthavande befäl Räddningsregion Mittnorrland.

Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen. Enligt räddningstjänsten ska ingen person ha varit i byggnaden när den rasade.

– Östersundsstyrkan på plats flyger med drönare för att kika då det är fortsatt rasrisk. Man jobbar försiktigt, säger Mikael Lundberg på onsdagsmorgonen.

Enligt räddningstjänsten kan det vara snömassor som har orsakat raset.

– Den kan nog ha rasat ihop under natten, säger räddningsledaren Daniel Hjalmarsson. Det är klarlagt att ingen anställd eller besökare fanns i hallen eller gymmet.

Enligt polisen har en anmälan gällande framkallande av fara för annan upprättats. Ingen person är delgiven misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.