brand jamtli östersund Foto: Alexandra Westerlund-Karlsson/SVT

Byggnad som tillhör Jamtli totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har Grindvaktarstugan, nära Havremagasinet i Östersund, brunnit ned. Polisen misstänker att branden var anlagd.

Under natten totalförstördes en byggnad som tillhör Jamtli vid en brand. Den så kallade Grindvaktarstugan som ingår i Jamtlis vandrarhemsverksamhet brann ner.

Gick inte att rädda

Räddningstjänsten larmades klockan 02:50 och när de kom fram konstaterades att huset inte gick att rädda. Byggnaden fick brinna ner under kontrollerade former.

Enligt de uppgifter som är kända tidigt torsdag morgon fanns ingen person i huset.

Väldigt tråkigt

– Det här är förstås väldigt tråkigt och olyckligt men samtidigt tur att ingen människa kommit till skada, säger Christina Wistman som är informationsansvarig på Jamtli.

Anders de Sinegube är förvaltnings- och säkerhetschef på Jamtli:

– Huset är totalförstört och jag ska åka dit nu så att vi kan ta över bevakningen från Räddningstjänsten, vi ska se till så att elden inte tar sig igen.

Anders de Sinegube är förvaltnings- och säkerhetschef på Jamtli. Foto: SVT

Huset var från 1930-talet

Han säger också att byggnaden är från 1930-talet och att den sannolikt kommer att byggas upp igen.

Branden misstänks alltså vara anlagd och området kring huset är avspärrat. Polisen kommer att genomföra teknisk undersökning. Under natten har polisen pratat med människor som befunnit sig i området. På så sätt försöker polisen samla in uppgifter om vad som kan ha hänt.

Tidigt i går morse brann det på två andra ställen i Östersund; vid Lillsjön och på Storsjöskolan. De bränderna misstänks vara anlagda.

Foto: Alexandra Vesterlund-Karlsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.