Camilla Hed knep hem segern i B-finalen och är därmed vidare till söndagens A-final. Foto: Sara Leijman

Camilla Hed vidare i VM

Uppdaterad
Publicerad

Det gick som planerat för Camilla Hed och hennes Thór från Järsta. Tidigt på lördagen vann hon B-finalen och får därmed tävla i A-final i morgon söndag.

Just nu pågår VM för islandshästar i Berlin och från vårt område finns två tävlande.

Camilla Hed från Tullus, Krokoms kommun, tävlar i grenen T2 med hästen Thór från Järsta och vid uttagningarna tidigare i veckan kom hon på en 9:e plats och gick därmed till B-final.

Men det var ingen placering som hon var nöjd med. Camilla Heds mål innan VM drog igång var att få rida i A-final och på lördagen hade hon chansen. Det ekipage som vinnner B-finalen får nämligen ett wildcard in i A-finalen.

Stor hejarklack

Och visst gick det hela vägen. Under lördagens final fungerade allt och med ett enormt publikstöd kammade hon hem flest poäng, 7,79. Därmed kommer Camilla Hed rida A-final i morgon söndag.

Tävlingsarenan i Berlin börjar nu få fler och fler besökare. Många svenskar finns på plats och av dem är ett 30-tal från Jämtland där de flesta hade pallrat sig upp i ottan för att heja fram det jämtländska ekipaget.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.