Carlos Pizarro dödförklaras

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen beslutade Skatteverket att dödförklara Carlos Pizarro. Det var för 11 år sedan som Carlos försvann spårlöst från sitt boende i Strömsund.

För 11 år sedan, 9 maj 2004, försvann Carlos Pizarro spårlöst. Den sista iakttagelsen som gjordes var när Carlos cyklade vid det särskilda boendet där han bodde i Strömsund. Efter det är det ingen som sett honom. Vid försvinnandet var Carlos 22 år gammal.

Efter försvinnandet har åtskilliga försök gjorts för att hitta Carlos Pizarro. Så sent som för något år sedan togs fallet upp i TV3.s Efterlyst men inte heller det gav några ledtrådar till vad som hänt.

Under tisdagen hade Skatteverkets nämnd för dödförklaring ett möte. En enig nämnd beslutade då att Carlos Pizarro skulle dödförklaras och datum för hans död skulle sättas till 31 maj 2004. Beslutet togs efter att Skatteverket haft en kunggörelse ute i tidningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer