Centern tar plats – olagligt

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet i Jämtland har hamnat i blåsväder i samband med EU-valet. Det handlar om valaffischeringen där Centerpartiet har täckt över andra partiers affischer med sina egna.

Under helgen har Centerpartiets valaffischer klistrats upp över andra partiers affischer i Östersund. Det här upprör Socialdemokraterna som drabbats.

– Det här är det viktigaste dagen i en demokrati , det är valdagen och då väljer ett parti att ta till olagliga metoder. Man snyltar på andras affischplatser, säger socialdemokraten Mona Modin Tjulin.

EU-val 2014 – Mittnytt

Förutom att andras affischer blivigt täckta av centerns så sitter flera av deras affischer på olagliga ställen. Kommunen har gett tillåtselse att affischera vid omkring 25 ställen i Östersund, där affischen ska sitta på en skylt några meter in från vägen. Absolut inte på trafikskyltar eller dylikt som kan bli en trafikfara.

– Hänga på sådana här trafikanordningar är olagligt, säger Jan Asplund ingenjör Östersunds kommun.

Från Centerpartiets sida vet man inte hur detta kan ha hänt men beklagar det som inträffat.

– Sitter de centeraffischer där det inte är tillåtet är det helt fel, säger distriktsledaren för Centerpartiet i Jämtlands län Kerstin Agnetyr Nordfjäll.

Redan på söndagseftermiddagen började dom felaktiga skyltarna att pockas ned.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-val 2014 – Mittnytt

Mer i ämnet