Vad borde bevaras för framtiden?

Chatt: Vad tycker du borde bevaras för framtiden?

Uppdaterad
Publicerad

Döda fallet kommer inte att få världsarvsstatus, men nu vill vi veta vad du tycker borde bevaras för framtiden? En unik plats, en viktig byggnad, en särskilt skyddsvärd skogsdunge eller timrad knut.  Skriv i vår chatt!

SVT rapporterade · Finns det någon plats som du tycker borde bevaras?

Jordbrukslandskapet vid Storsjön är unikt och måste bevaras för framtiden. Det måste vara möjligt att driva lönsamma jordbruk som bidrar till ett levande område och håller djur i odlingslandskapet.

Marianne Nilsson

Ren luft och rent vatten. Bra fråga! Vi människor borde tänka oftare på vad som är värt att vara rädda om ❤️

Otis

Alla de områden som ligger på förslag att bli/kunna bli nationalparker eller naturskyddsområden. Viktigt att bevara en mångfald av växter och naturupplevelser för kommande generationer. Själv känner jag starkt för området vid Lilldyngdalen i Bräcke kommun.

Lennart

Backe sjukhus. Ett intressant monument över en svunnen tid. Makalöst bygge.

Stina

Ingen har skrivit om Skäckerfjällen, Jämtlands Sarek! Ni vill väl ha denna pärla för er själva ;) Ett fjällområde att vara väldigt rädda om!

Ledkorset

Hällesjö söta lilla Kyrka och Kälarnne hälsocentral och äldreboendet Tallgläntan

Monica Larsson

teaterarenan på Döda fallet och Thailändska Paviljongen som är det vackraste Ragunda kommun har

Monica Larsson

Jag tycker att det är beklagligt att det inte blir nationalpark i Sylarna Vålådalen . Området borde få allt skydd som bara är möjligt.

Fjällvandrare

Södra Storsjöbygden med byarna och gårdarna som oftast är genomtänkt placerade på höjder med vyer över sjön och Oviksfjällen. I sänkorna däremellan växer skogar som kan vara mycket gamla.

Birgitta

Alla fäbodarna/sätrarna kring Mittåkläppen i Bruksvallarna Härjedalen.

Peter Wagenius

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer