Villy Lundgren i Nälden får en medicinsk bedömning i hemmet efter att distriktsköterskan Eva Marie Högström tagit prover. Foto: SVT

Villy om att få vård i hemmet: ”Det här har jag tjatat om i åratal”

Uppdaterad
Publicerad

Krokoms kommun prövar att med hjälp av digital teknik ge äldre multisjuka mer och bättre vård i hemmet. Nu utökas projektet i förtid på grund av coronasmittan. En av de äldre som får hembesök är Villy Lundgren i Nälden. Hör vad han tycker om projektet i klippet ovan.

Det handlar om ett ovanligt nära samarbete mellan Krokoms kommun och regionen, där några av kommunens distriktssköterskor gör hembesök hos äldre sjuka och då kan ta prover och med hjälp av digital teknik skicka resultaten till hälsocentralen i Krokom där läkaren Karin Gärd kan ta del av den och stötta sköterskorna när den medicinska bedömningen ska göras.

Pilotprojektet har pågått sedan årsskiftet och omfattat 17 patienter. Nu kommer proiektet att utökas på grund av Coronasmittan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.