Förskolan är åter öppen från och med imorgon tisdag för barn vars vårdnadshavare har samhällsviktiga tjänster. Foto: SVT

Coronatester klara – Sörgårds förskola åter öppet imorgon

Uppdaterad
Publicerad

Anställda på förskolan i Brunflo testades igår, söndag, för Covid-19. Idag måndag kom resultaten från provtagningen. Ett antal ur personalen har testats positivt för covid-19 men resten är friska och kan jobba som vanligt.

Barn till vårdnadshavare med samhällsviktiga tjänster är välkomna till förskolan som vanligt på tisdag, det skriver Östersunds kommun i ett pressmeddelande:

– På så vis kan barn vars vårdnadshavare har samhällsviktiga tjänster få vara i ordinarie lokaler med personal som de känner sedan tidigare. Det ska vara så tryggt för barnen som möjligt, säger Anna Örjebo Amelin, förvaltningschef på Barn- och utbildningsförvaltningen.

På grund av den minskade personalstyrkan behöver barn vars vårdnadshavare inte har samhällsviktiga tjänster vara hemma under veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.