Bilden är en genrebild. Foto: Pontus Lundahl / TT

Coronautbrott på tre skolor på Frösön

Uppdaterad
Publicerad

Tre skolor på Frösön i Östersunds kommun har fått införa distansundervisning efter att ett antal elever på varje skola testat positivt för corona, något som P4 Jämtland var först med att rapportera.

Det är Östbergsskolan, Vallaskolan och Arnljotskolan där totalt fyra klasser i låg- och mellanstadiet har distansundervisning resten av veckan för att försöka stoppa smittspirdningen.

– Det handlar om några specifika klasser där vi fått rådet av smittskydd att införa distansundervisning veckan ut, vi får inte ta sådana beslut själva, säger Karin Flodin, chef barn- och ungdomsförvaltningen Östersund, till SVT Nyheter Jämtland. 

Kommunen jobbar med att försöka begränsa kontaktytor för både elever och anställda för att förhindra smittspridning i olika verksamheter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.