Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Saras mamma Caroline behöver barnomsorg även på sena kvällar. Hör mer i videon. Foto: Björn B Schäfer/SVT

Förskola på kvällen underlättar för många yrken

Uppdaterad
Publicerad

Tjänstemännen har sagt sitt. De förordar en förskola i Ragunda som håller öppet till klockan 22 på kvällarna. Går fullmäktige på samma linje öppnas helt nya möjligheter för föräldrar som är schemalagda på kvällstid.

Allt grundar sig i ett medborgarförslag från Carola Nilsson som driver hotellet i Hammarstrand. Bara där finns behov av platser för nio barn när föräldrarna går på kvällsschema.

– Vi har i dag väldigt jobbigt med kvällsbemanningen, vi måste hela tiden ta hänsyn till möjligheterna för barnpassning, säger säger Carola Nilsson.

Caroline Axelsson har två barn på förskolan i Bispgården. Som receptionist kan hon få arbetspass till klockan 2 på natten. Precis som i dag får hon ta hjälp av sina föräldrar. Men förskola till klockan 22 underlättar skulle göra att de kan släppa barnpassningen i betydande grad.

Nästa station för medborgarförslaget är kommunstyrelsen. Tjänstemännen är således positiva till förslaget, men inom politiken finns det motstånd.

Sannolikt kommer frågan upp i fullmäktiges sammanträde i februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer