Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Östersund och Frösön visas mellan SVTs program Foto: Daniel Wallmark och Daniel Griffel

Därför har Östersund och Jämtland visats så ofta mellan SVT:s program

Uppdaterad
Publicerad

Ingen som sett på TV i SVT under vintern har kunnat undgå att det mellan programmen ofta har visats vinterbilder från Östersund, Frösön och fjällvärlden. Förklaringen till det ser du i klippet.

Det är SVTs kommunikationsavdelning som bestämmer hur SVT ska profilera sig mellan programmen. Exempelvis utformningen av de så kallade skarvarna som är korta klipp som skapar en viss känsla av myspys hemma i tv-soffan. Under den här vintern har tre bilder från Östersund och två bilder från Mattmar och Ottsjö visats otaliga gånger på bästa sändningstid över hela landet.

– Det var rent logistiska skäl som gjorde att valet hamnade på Östersund och Jämtland. Vi bestämde oss för att vi ville ha med både stad och fjäll och just det är väldigt lättillgängligt från Östersund, säger Jean-François Bonis som är gruppchef vid SVT Trailerproduktion i Stockholm.

Byts snart ut

Två fotografer fick i uppdrag förra vintern att åka till Östersund och hitta platser och vyer för ”vinterkollektionen” av programskarvar. När våren och sommaren kommer så byts de ut mot andra platser i landet.

Se flera av de korta klippen från Östersund och fjällvärlden i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.