Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hampus Lindé från företaget Lir-teknik berättar om den laddstation för ellastbilar som de ska bygga utanför Brunflo. Foto: Maria Harning/SVT

De får stöd för att bygga lastbilsladdare

Publicerad

Än så länge finns inte många ellastbilar i Jämtlands län och ännu färre laddställen. Nu har tre företag fått pengar för att bygga fyra publika laddstationer runt om i länet. I klippet hör du om en av stationerna som ska byggas.

Det är Energimyndigheten som har beviljat bidrag till att bygga laddstationer i Östersund, Brunflo, Järpen och Sveg. Kravet är att laddstationerna ska vara publika, det vill säga vilken ellastbil som helst ska kunna laddas på platsen.

I dag finns inga publika laddstationer för tunga fordon i Jämtlands län. Behovet är inte så stort ännu, men företaget Lir-teknik, som fått pengar att bygga laddstationen i Brunflo, planerar ändå för fler.

– Fyra laddstolpar här är väl en bra början, säger Hampus Lindé vid Lir-teknik. Men det behöver vara tätare för att passa den tunga trafiken.

Fyra laddstationer för tunga fordon ska byggas i länet. Foto: SVT Design

Här ska laddstationerna byggas

Brunflo (Lir-teknik)

Östersund (Lundstams)

Järpen (Lundstams)

Sveg (Allego)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.