På Bussgods i Strömsund oroas man över nedläggningen. Foto: SVT

”Det kommer drabba glesbygden”

Publicerad

På tisdag kväll ska Bussgods öde avgöras i ett extrainsatt regionfullmäktige. Men frågan behöver utredas mer, menar Taxi Strömsund, som driver bussgodshanteringen i kommunen.

– De skulle ju ha ställt frågan till oss entreprenörer ute i länet som vet hur det fungerar, säger Douglas Forsberg, vd på Taxi Strömsund. Vi skulle kunna komma med förslag på vad man kan förbättra och var man kan göra ändringar och besparingar.

Det har inte gjorts?

– Nej , vi har inte fått frågan alls, säger Douglas Forsberg.

I en skrivelse till Regionfullmäktige har han lämnat förslag på förbättringar som kan göras inom Bussgods, bland annat att hitta nya kunder genom att aktivt sälja tjänsten. För om Bussgods läggs ner, som förslaget är, så drabbar det glesbygden.

– Det här kommer att drabba befolkningen i glesbygden, och då är frågan om vem som tar ansvar för deras försörjning, säger Douglas Forsberg. Vem ansvarar för att de kan bedriva sina företag?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bussgods

Mer i ämnet