Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Robert Falk berätta om hur Ragunda kommun vill utveckla paviljongområdet. Foto: Eva Danielsson/SVT

Delad vårdnad om thailändska paviljongen i Ragunda

Uppdaterad
Publicerad

Vem som ska betala vad har stötts och blötts sen paviljongen byggdes 1997. Efter kontakter med den thailändska ambassaden har man enats om att Ragunda kommun ska sköta och utveckla området och Thailand ska ansvarar för själva paviljongen.

Robert Falk, näringslivsutvecklare på Ragunda kommun ser fram emot sommaren trots pandemin. Mellan 8 000 och 10 000 brukar besöka paviljongen under sommaren. I fjol var det flera tusen fler som hittade till den exotiska byggnaden i Utanede.

– Vi förväntar oss samma antal i sommar, säger Robert Falk.

Det är bråda dagar nu. Kommunanställda fixar till rabatter och buskar. Skötseln av området kostar Ragunda kommun 500 000 kronor per år.

– Vi har inget emot att se till att det är snyggt och fint här, säger han. Men stora renoveringar av byggnaden klarar vi inte.

Ragundabor vill se en utveckling

Många Ragundabor vill se en utveckling av området och Robert Falk håller med.

– Vi diskuterar med ambassaden kring olika event, information och matställen, säger Robert Falk. Det ska kännas som Thailand.

Paviljongen kom till som ett minne av kung Chulalongkorns besök på platsen 1897. Tidigare fanns där en väg uppkallad efter den populära kungen.

Hör Robert Falk utveckla hur kommunen ser på paviljongen och framtiden i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer