• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Foto: Morgan Grip-arkivbild

Deltidsbrandmän sökes till flera orter

Publicerad

Räddningstjänsten Jämtland söker återigen deltidsbrandmän.

Nu har man vakanser på 12 av sina 30 deltidsstationer i länet. Som deltidsbrandman har man jour var tredje eller fjärde vecka och man ska kunna infinna sig på stationen inom fem minuter från larm.

Jourstyrkorna fungerar på alla stationer idag tack vare att flera deltidsbrandmän tar extra jourpass. 

– Men så kan vi ju inte inte ha det i längden, säger räddningschef Lars Nyman.

Lars Nyman, chef Räddningstjänsten Jämtland Foto: SVT

Räddningstjänsten Jämtland söker deltidsbrandmän till Funäsdalen, Hede, Lillhärdal, Lofsdalen, Vemdalen, Föllinge, Hotagen, Änge, Bispgården, Bispgården, Stugun, Backe och Gäddede.

Även räddningstjänsten i Åre har ”vissa vakanser” man ingen pågående rekryteringskampanj just nu.

Räddningstjänsten Jämtland

Det är sju av länets åtta kommuner som ingår i Räddningstjänsten Jämtland; Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund, Åre och Östersund. Åre kommun har egen räddningstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.