Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör biträdande smittskyddsläkare Lisa Fohlin om smittläget inför helgens festligheter. Foto: SVT/Wilma Backman

Smittskyddsläkaren: Risk för ökad smittspridning under helgens stora evenemang

Uppdaterad
Publicerad

Smittspridningen av covid-19 fortsätter öka i länet och en ny våg förväntas ta fart under sommaren. Hör smittskyddsläkare Lisa Fohlin berätta om läget i länet inför helgens Storsjöyra och Västgård Game Fair.

Under vecka 29 har 81 positiva provsvar registrerats i Region Jämtland Härjedalen, vilket är en ökning med fyra procent jämfört med vecka 28.

Just nu vårdas en person med covid-19 på Östersunds sjukhus infektionsavdelning. Ingen är i behov intensivvård. Den som har förkylningssymptom uppmanas stanna hemma, det gäller även om den har haft covid-19 tidigare eller är vaccinerad mot sjukdomen.

– Vi har ju sett att det har varit en ökning den senaste veckan så det kan förstås finnas en risk när många samlas att det blir en ytligare en ökning, Lisa Fohlin smittskyddsläkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.