Det blev dramatiskt när Konrad och hans familj fick hoppa in i brist på brandmän – hör honom berätta Foto: Björn B Schäfer/SVT

”Jag tänkte: Blir det för mycket hoppar vi ner i tjärnen”

Uppdaterad
Publicerad

När bränderna härjade runt Lillhärdal fick Konrad Hammarberg från byn hoppa in och delta i släckningsarbetet vid Storbrättan – trots att han inte är utbildad brandman. Hör honom berätta om dramatiken under brandbekämpningen.

Konrad Hammarberg från Lillhärdal skulle egentligen bara hjälpa till med att köra ut brandslangar och annat till brandmännen.

Han arbetar i vanliga fall med torvhantering och har erfarenhet av att släcka torvbränder. Men i somras fick han plötsligt hoppa in som brandman när branden spred sig med rasande fart inte långt från Lillhärdal.

Se också bilder av strykeledaren från Räddningstjänsten i Sveg Henrik Ingvarsson och av Mia Norlén från Lillhärdal i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

Mer i ämnet